KONTAKTIRAJTE NAS

Pravno obvestilo

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
  • življenjsko dobo piškotka;
  • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o upo- rabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Vrste in uporaba piškotkov

Mp-sistemi.si vam želi omogočiti čim boljšo uporabniško izkušnjo, zato na naši spletni strani uporabljamo sledeče piškotke:

  • Začasni ali sejni piškotki, ki so potrebni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikov vnos v spletne obrazce, ipd.,

Za zgoraj omenjene piškotke vnaprejšnja privolitev ni potrebna, ker gre za zakonsko izjemo. Prav tako ni potrebno neposredna privolitev za uporabo piškotkov, ki so vezani na vtičnike, ker uporabljajo svoje lastne piškotke dokler je uporabnik prijavljen v sistem.

  • Piškotki, ki so vezani na vtičnike (social media plug-in) družbenih omrežij. Vtičniki uporabljajo piškotke, da lahko družbena omrežja identificirajo svoje člane, ko ti pridejo na spletno mesto z vtičnikom.

Piškotki na strani Mp-sistemi.si
Ime piškotka   Namen   Trajanje 
d1e4b2f8c575059b8fb5662be26157f2  Sejni piškotek  do zaprtja brskalnika
ccm_cookies_accepted  Zapomni si, če ste sprejeli
piškotke na Mp-sistemi.si
 1 leto


Če želite spremeniti nastavitve piškotkov, lahko to naredite tudi v vašem brskalniku. Pomagate si lahko na tem spletnem naslovu: http://www.aboutcookies.org
Več o novem zakonu si lahko preberete v Smernicah Informacijskega Poblaščenca.

 

 

Načrtovanje, prodaja in vzdrževanje laserskih sistemov za variabilni tisk in kuvertiranje.

Konfiguracija osebnih računalnikov po meri in željah naročnika.

Tehnična podpora, vzdrževanje in svetovanje.